Android Telefon Galerisinden Picasa Fotoğraflarını Nasıl Silinir?

By
Updated: Mayıs 3, 2014
picasa-logo-300x118



Android İşletim Sistemine sahip bir cihazınız varsa ve cihazınızı hem Picasa hem de Google+ ile senkronize ettiyseniz bu durumda Picasa’da yüklü olan fotoğrafları telefon üzerinden silmek çok zor olabiliyor.
Sebebi ise direkt olarak SİL butonunun burada işe yaramaması. Peki, fotoğraflar nasıl silinecek?
Burada imkânsız diye bir durum yok. Sadece sizlere deveye hendek atlatma olayından bahsedeceğiz biraz. Yani uzun yolu dolaşacak, basit bir şekilde silinebilmesi gereken resimleri uzun yoldan sileceğiz.

Picasa veya Google+ üzerinden bir resim silecekseniz öncelikle WEB Sayfası üzerinden giriş yapıp o resmi veri bankasından silin.
Daha sonrasında Hesaplar > Senkranizasyon > Google Hesapları kısmına girin.
Buradan Google Play Store’de kayıtlı olan Mail Adresinizi seçin.
Arkasından gelen sayfada bulunan Hızlı Resim Yükleme, Senkron Google Fotoğraflar ve Senkron Picasa seçeneklerindeki tikleri kaldırın.
Senkronizasyonu yeniden çalıştırın.

 

Bu işlemler sonucunda cihazınızda bulunan Picasa ve Google+ resimleri silinecektir. Eğer silinmezse bu sefer ikinci seçeneğ geçmemiz gerekecektir.
İkinci sistemde cihazınızın verilerini silme yer alıyor aslında.

  • Ayarlar
  • Uygulama Yöneticisi
  • Hepsi
  • Galeri
  • Seçenekler kısmında Veriyi Sil ve Ön Belleği Boşalt seçeneklerini seçmeniz yeterli olacaktır.

Cihazınızı ilk kurulum sırasında Senkronize olmayacak şekilde ayarlamanız durumunda ise cihazınıza Google+ veya Picasa albümleri yüklenmeyecektir.
Bu noktada her şeyi tam olarak silmek ve telefonda hiçbir kırıntı kalmasını istemiyorsanız o zaman gerekli yedeklemeleri yaparak cihazınızı Fabrika Ayarlarına Döndürme seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.
Bu sistem ile cihazınızda kayıt olan tüm veriler silinecek, cihaz fabrikadan çıktığı güne dönecektir. Bu sebeple de bu seçeneği kullanmadan önce önemli olan verileri almanız, ona göre format atmanız gerekecektir.
Picasa Albümlerini bilgisayarınızdan eğer senkronize edip Bulut Alana yüklemediyseniz bu durumda da cihazınız ile bilgisayarınız arasında bir bağlantı oluşmayacak, fotoğraflarınız iki alan arasında hareket etmeyecektir.
Bilgisayarınızdaki fotoğrafların otomatik olarak Android İşletim Sistemine sahip Akıllı Telefonunuza gelip gelmemesini bu şekilde ayarlamanız ve buna göre ihtiyacınız olan seçeneği seçmeniz yeterli olacaktır.

Hiç birşey anlamadı iseniz videoyu izleyiniz

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir